День цивільного захисту-2024

День цивільного захисту 26 квітня 2024 року у Мукачівському ліцеї №6 видався насиченим, цікавим і пізнавальним для кожного з нас. Відкриття відбулося з відпрацювання дій за сигналом “Увага всім!”📢 та практичних навичок з евакуації ліцею, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

Протягом дня учні 1-4 класів мали змогу переглянути навчальні мультфільми, а для учнів 8-9 класів було організовано перегляд документального фільму про Чорнобильську трагедію; організовано виставки плакатів, стіннівок, малюнків «Безпека очима дітей»🎨🖌️ 🖼️.

Для учнів 5-6 класів було організовано навчально-практичні станції «Медична», «Пожежна», «Захисна», де учні під керівництвом педагогів школи Андріани Чекан, Андрія Фозекоша та Івана Прокопця мали змогу дізнатися багато цікавої інформації. На станції «Медична» учням було на практиці продемонстровано надання першої домедичної допомоги, зокрема у елементах накладання різних видів пов’язок, відпрацювано практичні навики перенесення хворого на ношах. На станціях «Пожежна» та «Захисна» учні засвоїли алгоритм застосування вогнегасника та використання протигазу відповідно.

Цікавим видався квест організований для учнів 7-х класів. Протягом години на них чекали різні випробовування, які передбачали знання теоретичних основ цивільного захисту, алгоритмів дій при надзвичайних ситуаціях. В інтенсивному темпі учні пройшли 3 станції «Надзвичайні ситуації», «Вогонь» та «Рятувальна», де проходили тестування, складали пазли, розв’язували філворди та ін.

Надзвичайно цікавим стало практичне заняття для учнів 10-11 класів, проведене Маріанною Марусинець – медичною сестрою  медичного центру «Сім’я», яка навчала учнів алгоритму по наданню першої домедичної допомоги при СЛР, при втраті свідомості, кровотечах, судомах та удавленні, показала на манекені як здійснюється непрямий масаж серця та штучна вентиляція легень.

Усі учасники навчального процесу переконалися в тому, що чим раніше вони засвоять основні принципи самозахисту та усвідомлять відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

P.S. Особлива подяка учням 11-го класу, які показали себе надійними помічниками педагогів.

Більше фото на FB сторінці. 

Вітаємо призерів та переможців ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад

ЗВІТ КЕРІВНИКА – 2023

Відповідно до Примірного положення щороку у навчальних закладах проходить звіт керівника. Саме такий захід відбувся 15 червня 2023 року в  Мукачівському ліцеї №6. На зборах були присутні колектив навчального закладу, представники батьківської громади, а також заступник начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Катерина Кришінець-Андялошій. Про роботу керівника навчального закладу за 2022-2023 навчальний рік звітувала директор Катерина Маховська.

З огляду на виникнення нових викликів для системи освіти в умовах воєнного стану протягом навчального року діяльність закладу була спрямована на дотримання вимог законодавства України  в частині забезпечення Державних гарантій у сфері освіти, забезпечення прав кожної дитини на освіту.

Оскільки в навчальному закладі впроваджується система розбудови системи якісної освіти, то  Катерина Євгенівна проаналізувала роботу ліцею за такими напрямками як:

  • Безпечне освітнє середовище;
  • Система оцінювання та моніторинг знань здобувачів освіти;
  • Педагогічна діяльність;
  • Управлінські процеси.

Директор відзначила, що протягом навчального року всі зусилля керівництва ліцею були спрямовані на прийняття виважених та ефективних рішень для проведення заходів щодо підвищення якості освітнього процесу, результатів навчання.

Зборами одноголосно було вирішено вважати роботу директора ліцею Маховської К.Є. задовільною.

Шановні батьки, 15 червня 2023 року о 10.00 в приміщенні актового залу відбудеться звіт керівника ліцею.

День цивільного захисту 

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 5 травня 2023 року у Мукачівському ліцеї №6 відбувся  День цивільного захисту.

Відкриття відбулося з відпрацювання практичних навичок з евакуації ліцею, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

Протягом дня вчителі-предметники висвітлювали тему цивільного захисту на уроках, учні 9-Б класу на уроці інформатики розробили та оформили  флаєри з алгоритмами дій при різних видах надзвичайних ситуацій, а учні 1-В класу (Вчитель Товт Н.Ф.) та 5-х класів (вчитель Вернер М.І.) на уроках трудового навчання виготовляли найпростіші засоби захисту органів дихання.

У цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки.

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри, а в шкільній бібліотеці було оформлено тематичну виставку до Дня цивільного захисту.

Вчитель Захисту України Чекан Андріана Юріївна та медична сестра ліцею Гайович Оксана Іванівна разом з учнями 10 класу  продемонстрували надання першої домедичної допомоги для учнів, зокрема показали елементи накладання різних видів пов’язок, обговорили алгоритми надання першої допомоги при різних травмах та відпрацювали практичні навики перенесення хворого на ношах.

Надзвичайно цікавим стало практичне заняття для учнів старшокласників, проведене Маріанною Марусинець – медичною сестрою  медичного центру «Сім’я», яка навчала учнів алгоритму по наданню першої домедичної допомоги при СЛР, при втраті свідомості, кровотечах, судомах та удавленні, показала на манекені як здійснюється непрямий масаж серця та штучна вентиляція легень.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі учасники навчального процесу переконалися в тому, що чим раніше вони засвоять основні принципи самозахисту та усвідомлять відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

ВІТАЄМО!

Щиро вітаємо переможця  lll(обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури Чубирко  Дарію, ученицю 8б класу та вчителя української мови та літератури Дубей Марію Василівну. Це заслужена перемога здібного школяра та талановитого педагога, бо саме вчитель – найперший і  головний наставник в інтелектуальному розвитку дитини.

Вітаємо призерів обласного етапу захисту науково-дослідницьких робіт МАН

Вітаємо ученицю 11 класу Прокопенко Анастасію зі здобуттям ІІ місця у секції “Біологія людини” та ученицю 9 класу Попович Марію зі здобуттям ІІІ місця у секції “Геологія, гідрогеологія та геофізика”.

Бажаємо дівчатам успіхів на шляху до реалізації задуманого та легкості в досягненні цілей!

                               

Майстер-клас “Реалізація міжпредметних зв’язків на уроках історії, правознавства та громадянської освіти”

Наш ліцей радо вітав учасників міського методичного семінару вчителів історії, правознавства, громадянської освіти. Учителі обговорили питання, які турбують і педагогів, і батьків, і  дітей. Сьогодення вимагає  удосконалення методів та прийомів навчального процесу, тому освітяни щедро діляться своїми здобутками, надбанням, досвідом. Учителі-історики навчального закладу Морека С.Ю., Фозекош А.А., Машика В.Т. познайомили присутніх із своїми напрацюваннями, поділилися фаховими новинками. Успішний фахівець, талановитий педагог — мудрий наставник для підростаючого покоління, яке покликане будувати міцну, єдину державу. Матеріали розміщено за покликанням.